Vuilnismannen doorzoeken 800 vuilzakken voor portefeuille met 10.000 euro

vuilnis
Foto Pixabay

Een tandarts uit Koksijde heeft wel heel veel geluk gehad. Zijn portefeuille met daarin bijna 10.000 euro gaf hij per ongeluk mee met de vuilkar, maar de geldbuidel werd door enkele vuilnismannen teruggevonden. Daarvoor doorploegden ze kilo’s afval. 

Toen een tandarts onlangs op citytrip naar Londen vertrok, had hij het idee om zijn geld in een vuilnisemmer te verstoppen. Het gaat om een bedrag tussen 5.000 en 10.000 euro. Hij was ervan overtuigd dat inbrekers nooit op het idee zouden komen om daar naar geld te zoeken. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

De slimmerik werd echter een enorme pechvogel toen zijn geld per ongeluk in de vuilniszak terechtkwam. Hoe dat is gebeurd, is onduidelijk. Het is mogelijk dat de poetsvrouw de inhoud van de emmer in de grote zak heeft gegooid. Ook kan de tandarts dat zelf in een moment van verstrooidheid hebben gedaan.

Vies werkje

Toen de man zich realiseerde wat er was gebeurd, was de vuilniszak al verdwenen. In paniek belde hij naar de huisvuildienst. Gelukkig was de vrachtwagen nog niet geledigd. Samen met twee vuilnismannen begon de pechvogel zo’n 800 zakken één voor één te doorploegen.

Gelukkig gebruikte de tandarts witte strips om zijn vuilniszakken dicht te binden. Zo kon het drietal al heel wat zakken elimineren. Na anderhalf uur zoeken vonden ze het geld terug.