Vluchten Brussels Airlines vertrekken uur later door stroompanne

Vluchten Brussels Airlines vertrekken uur later door stroompanne
Belga / J. Jacobs

De stroompanne op Brussels Airport heeft heel wat gevolgen gehad voor de vluchten van Brussels Airlines, de grootste speler op de luchthaven. De luchtvaartmaatschappij kampte met vertragingen van een uur op 30 tot 35 vluchten en moest er vijf annuleren, zegt woordvoerster Kim Daenen. 

Brussels Airport werd vanochtend rond 5 uur getroffen door een stroomonderbreking. Die leidde onder meer tot problemen met de bagageafhandeling. Er stonden ook lange wachtrijen voor de luchthaventerminal. Vele vluchten vertrokken met vertraging en/of zonder bagage.

Duizenden achtergebleven koffers

Dat was niet anders bij Brussels Airlines. “Zowat al onze vluchten in de ’ochtendwave’ kampten met vertragingen: 30 tot 35 vluchten waren een uur vertraagd”, zegt Daenen. De maatschappij annuleerde ook vijf vluchten. Voorts moesten vele passagiers hun bagage achterlaten. De woordvoerster schat dat er 3.000 stuks achterbleven. Die worden zo snel mogelijk aan de eigenaars bezorgd.

De problemen op de luchthaven zijn ondertussen al een tijdje achter de rug. Bagage kan weer worden ingecheckt. Daenen verwacht dat de vertragingen bij Brussels Airlines in de loop van de namiddag zullen verdwijnen.

Luchtvaartmaatschappij TUI fly laat weten dat bij haar tien vluchten met vertraging zijn vertrokken. Ook hier zal achtergebleven bagage zo snel mogelijk worden opgestuurd.