Proloogwinst voor Primoz Roglic

door
Belga
Leestijd 2 min.

Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) heeft woensdag de proloog in de 31e editie van de Ster ZLM Toer (cat. 2.1) gewonnen. De 27-jarige Sloveen legde het 7,5 kilometer lange parkoers in het Nederlandse Westkapelle (Zeeland) af in 8:04, goed voor een gemiddelde van 55,8 kilometer per uur. De Duitser Marcel Kittel werd op drie seconden tweede, net voor zijn landgenoot Maximilan Schachmann. Veldrijder Toon Aerts was met een zevende stek op dertien seconden beste Belg. Kittel bezette lange tijd de hotseat. Pas na de aankomst van Roglic, die als laatste renner aan de beurt was, kwam er een einde aan zijn heerschappij. Roglic boekte zijn vijfde overwinning van het seizoen. Eerder won hij een rit in de Ronde van de Algarve (BC), een rit in lijn en de tijdrit in de Ronde van het Baskenland en de tijdrit in de Ronde van Romandië (WT). Begin juli is hij in de Tour de France één van de favorieten voor de openingstijdrit in Düsseldorf.

"Dit is mijn laatste stap in de voorbereiding op de Tour de France", verklaarde Roglic. "Ik kom net terug van een hoogtestage in de Sierra Nevada. Dan is het altijd even afwachten hoe mijn lichaam daarop reageert. Deze tijdrit was een belangrijke test en ik ben blij dat die goed is verlopen. Of we de leiderstrui kunnen verdedigen, gaan we met de ploeg van dag tot dag bekijken. Het belangrijkste is om deze koers goed door te komen."

Donderdag starten de renners in Tholen en finishen ze na 186 kilometer in het Brabantse Hoogerheide, waar een massasprint mag verwacht worden.

bron: Belga