Premier League - Kampioen Chelsea ontvangt Burnley op eerste speeldag

door
Belga
Leestijd 2 min.

De kalender van de Premier League voor het seizoen 2017/2018 is vandaag bekendgemaakt. Op zaterdag 12 augustus staat de eerste speeldag op het programma, landskampioen Chelsea (tot nader order de werkgever van Rode Duivels Eden Hazard, Thibaut Courtois en Michy Batshuayi) ontvangt dan het Burnley van Steven Defour. Vorig seizoen won Chelsea op de eerste speeldag met 2-1 van West Ham United dankzij een penaltygoal van Eden Hazard. Die is er bij de seizoensstart niet bij, Hazard brak tien dagen geleden op training bij de Rode Duivels zijn enkel en staat voor een maandenlange revalidatie. The Blues verloren geen openingsmatch meer sinds 1998.

De drie Tottenham-Belgen Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Mousa Dembélé trekken naar promovendus Newcastle, waar Matz Sels actief is. Ook Kevin De Bruyne en Vincent Kompany openen met Manchester City de competitie op verplaatsing bij een promovendus: Brighton ontvangt de Citizens in eigen huis. Marouane Fellaini en Manchester United beginnen thuis op Old Trafford aan hun campagne tegen West Ham United.

Daarnaast neemt Everton, met (voorlopig nog?) Romelu Lukaku en Kevin Mirallas in de rangen, het thuis op tegen Stoke City en bekampen Christian Benteke en Crystal Palace op eigen veld promovendus Huddersfield. Liverpool trekt met Simon Mignolet en Divock Origi naar het Watford van Christian Kabasele. Voorts spelen Nacer Chadli en West Bromwich Albion tegen Bournemouth en neemt Arsenal het thuis op tegen Leicester City. Op de tweede speeldag staat de Londense derby tussen de Spurs en Chelsea op het programma.

bron: Belga