Kwal. WK 2018 - Costa Rica zet stap naar WK in Rusland

Costa Rica heeft gisteren een goede zaak gedaan in de voorronde van het WK voetbal van volgend jaar in Rusland. Het haalde het op de zesde speeldag in de CONCACAF-kwalificatiezone (Noord-en Centraal-Amerika en de Caraïben) met 2-1 van Trinidad & Tobago en staat zo stevig tweede in de stand. De thuisploeg zat al snel op rozen in San Jose, Francisco Calvo scoorde in de openingsminuut. Trinidad kwam tien minuten voor rust langszij via Kevin Molino, vlak voor de pauze zorgde kapitein Bryan Ruiz (ex-AA Gent) voor de 2-1. Daar bleef het bij, Costa Rica pakte drie belangrijke punten en staat een stap dichter bij het WK.

Nog gisteren deelden Panama en Honduras de punten, het werd 2-2 in Panama City. De bezoekers klommen vroeg op voorsprong via Romell Quioto (5.), net voor rust maakte Blas Perez (41.) gelijk. Iets voorbij het uur namen de Hondurezen opnieuw het commando over na een treffer van Alberth Ellis (66.), in de slotminuut sleepte Roman Torres (90.) alsnog een punt uit de brand. Door het gelijkspel schieten beide teams weinig op in de stand, Panama blijft vierde en Honduras vijfde.

Zondag al eindigde de topper tussen Mexico en de Verenigde Staten op 1-1. 'El Tri' blijven leider met veertien punten, dan volgen Costa Rica (11), de VS (8), Panama (7), Honduras (5) en Trinidad & Tobago (3). De top drie mag rechtstreeks naar het WK, de nummer vier speelt nog intercontinentale barrageduels tegen een land uit de Aziatische kwalificatiezone. Op de zevende en voorlaatste speeldag (1 september) staan de duels Mexico-Panama, VS-Costa Rica en Trinidad-Honduras op het menu.