Euromillions Basket League – Oostende pakt zesde landstitel op rij

Euromillions Basket League - Oostende pakt zesde landstitel op rij

Oostende heeft zich zondag voor de zesde keer op een rij tot basketbalkampioen van België gekroond, de achttiende titel in de geschiedenis van de club. In het vierde finaleduel van de play-offs van de Euromillions Basketball League won de kustploeg op het parket van Brussels met 64-77 (rust: 27-41). Oostende kwam zo op een onoverbrugbare 3-1 voorsprong in deze confrontatie die naar een best-of-five gespeeld werd. Na de pijnlijke thuisnederlaag van zondag schoten de troepen van Dario Gjergja verschroeiend uit de startblokken in Neder-Over-Heembeek. De bezoekers leidden na het eerste quarter met maar liefst 8-25. Bij de rust stond het 27-41. Ook in het derde quarter (17-16) kon Brussels zich niet opnieuw in de wedstrijd knokken. In het slot kwam het team van Serge Crèvecoeur nog terug tot 62-65, maar een nieuwe stunt zat er niet meer in. Oostende kon opnieuw rekenen op zijn Serviërs Dusan Djordjevic en Rasko Katic, goed voor respectievelijk 17 en 15 punten. Bij Brussels was Chris Dowe met 15 punten het best bij schot. Oostende verloor in de play-offs slechts één partij.
De eindstrijd van de play-offs had Oostende in de Versluys Dôme geopend met een 78-70 zege, waarna het met 59-60 ging winnen bij Brussels. Zondag volgde de verrassende 78-93 overwinning van de Brusselaars.
In februari mocht Oostende ook zijn achttiende Beker van België in de trofeeënkast zetten. Voor de vijfde opeenvolgende keer lukt de club de dubbel.
Brussels stond voor het eerst in de finale van de play-offs.

bron: Belga