Frankrijk legt Engeland over de knie in oefeninterland

Leestijd 3 min.

Frankrijk heeft dinsdagavond in het Parc des Princes in Saint-Denis een vriendschappelijke interland tegen Engeland met 3-2 gewonnen. Harry Kane nam beide doelpunten van de bezoekers voor zijn rekening. Voor 'Les Bleus' scoorden Samuel Umtiti, Djibril Sidibé en Ousmane Dembélé elk hun eerste doelpunt in het Franse shirt. Na een emotioneel eerbetoon aan de slachtoffers van de aanslagen in Manchester en Londen opende Harry Kane (9.) onder het goedkeurend oog van premier Theresa May de score. De topschutter van de Premier League duwde van dichtbij de lage voorzet van Ryan Bertrand binnen. Olivier Giroud nam na een borstcontrole het leer meteen op de slof en liet ook de netten trillen, maar de gelijkmaker werd afgekeurd wegens buitenspel. Ook de videoref hielp de spits van Arsenal niet.

Frankrijk was de betere ploeg en de aanwezige president Emmanuel Macron had halverwege de eerste helft reden tot juichen. Na een redding van de Engelse doelman Tom Heaton was Samuel Umtiti goed gevolgd om de gelijkmaker binnen te duwen. Op slag van rust kwamen 'Les Bleus' verdiend op voorsprong. Ousmane Dembélé slaagde er na een heerlijke dribbel niet in Heaton te verschalken, maar opnieuw viel het leer in de voeten van een Fransman. Djibril Sidibé nam het geschenk in dank aan: 1-2 aan de rust.

Meteen na de pauze eiste de videoscheidsrechter een hoofdrol op. Dele Alli ging neer in het strafschopgebied na contact met Raphaël Varane. De scheidsrechter wees naar de penaltystip en gaf op aangeven van de videoref ook de rode kaart aan de Franse verdediger. Kane maalde er niet om en scoorde vanaf de stip de 2-2. Hoewel Engeland het numerieke voordeel had, bleef Frankrijk de gevaarlijkste ploeg. Seizoensrevelatie Kylian Mbappé besloot halverwege de tweede helft tegen de lat, maar bediende enkele minuten later wel Dembélé. Het andere Franse wonderkind schoot overhoeks binnen: 3-2. Het slotakkoord was opnieuw voor het duo Mbappé-Dembélé, maar de ingevallen Jack Butland hield het kleinste verschil op het scorebord.

Eerder op de avond zette Colombia Kameroen opzij. De troepen van bondscoach Hugo Broos gingen in het Spaanse Getafe met 0-4 onderuit. Voor de Colombianen scoorden Rodriguez (16.) en Mina (30. en 52.). José Izquierdo (85.) mocht op het uur invallen. De flankaanvaller van Club Brugge legde met zijn eerste doelpunt voor het Colombiaanse elftal de 0-4 eindstand vast. De 'Ontembare Leeuwen' van Hugo Broos kregen zo voor de start van de Confederations Cup een zware opdoffer te verduren.

Ook Australië, dat met 0-4 verloor van Brazilië, en Chili konden geen vertrouwen tanken voor aanvang van de Confederations Cup. Roemenië boekte in Cluj een 3-2 overwinning tegen de Chilenen, die bijna een uur met tien speelden. Eduardo Vargas (8.) en Leonardo Valencia (18.) brachten de bezoekers op een dubbele voorsprong, Bogdan Stancu tekende op het halfuur voor de aansluitingstreffer. Na de rode kaart voor Gary Medel profiteerde Roemenië optimaal van het numerieke overwicht. Anderlecht-speler Nicolae Stanciu (60.) scoorde met een heerlijk afstandsschot de gelijkmaker, invaller Baluta (83.) legde de 3-2 eindstand vast. Bij de Roemenen speelde Stanciu 86 minuten mee. Zijn ploegmaat bij RSCA Alexandru Chipciu kwam niet van de bank, Dorin Rotario (Club Brugge) mocht in de tweede helft invallen.

Noorwegen en Zweden hielden elkaar in evenwicht, het werd 1-1 in Oslo. Mohamed Elyounoussi bracht de Noren voor eigen publiek op voorsprong. De debuterende Samuel Armenteros, ex-spits van RSC Anderlecht, kopte Zweden tien minuten voor tijd langszij. Voor Noorwegen maakte Sander Berge (KRC Genk) de eerste helft vol.