De Lijn schrapt bushalte door wildplassende chauffeurs

De Lijn schrapt halte door wildplassende chauffeurs
Belga / S. Gremmelprez

De Lijn heeft een bushalte in Herent geschrapt. Aanleiding zijn de aanhoudende klachten van Werner De Venter, die aan de halte woont. De man ergerde zich groen en geel aan buschauffeurs die hun gevoeg deden in zijn tuin.

“In 2015 heb ik mijn eerste klacht ingediend”, vertelt De Venter aan Het Nieuwsblad. “Maar ik kreeg gewoon standaardbrieven terug. Sussertjes, om mij in de waan te laten dat ze ermee bezig zijn. Dan ben ik beginnen foto’s nemen van de toestanden hier.”

Uiteindelijk kregen enkele buschauffers met hoge nood een GAS-boete en heeft De Lijn een mobiele wc voorzien. “Maar die was zo onhygiënisch dat dat geen verschil maakte”, klaagt De Venter verder.

Omdat de onfortuinlijke man geen andere oplossing zag, stapte hij uiteindelijk naar de vrederechter. Eind vorige maand is de zaak daar in der minne geregeld.

De Lijn reageert geïrriteerd

De openbaarvervoermaatschappij reageert geïrriteerd op de klaagzang. “We hebben de chauffeurs ingelicht over de problematiek, elke melding intern opgevolgd, regelmatig lijncontroleurs langsgestuurd, met de heer De Venter aan tafel gezeten en een mobiele wc geplaatst aan de eindhalte,” zegt Sara Jane Deputter, hoofd van de dienst communicatie bij De Lijn, misnoegd. “Momenteel bekijken we samen met de gemeente waar er een nieuwe eindhalte kan komen.”