Een droomjob bij de bank

Foto: Pixabay

Werken in de financiële sector is voor veel jonge werkzoekenden op het eerste zicht geen droombaan. Maar wie verder kijkt dan de clichés ontdekt heel wat onverwachte voordelen. Een overzicht.

1. Uitdagingen te over

Wie op zoek is naar een intellectuele uitdaging voelt zich in de financiële sector als een vis in het water. Pas afgestudeerde werkzoekenden kunnen bijvoorbeeld eenvoudig beginnen als adviseur bij een bank, om later in hun carrière door te groeien naar een meer leidinggevende functie binnen het bedrijf.

2. Je blijft een leven lang leren

Groeimogelijkheden zijn er in elke job, maar niet elke werkgever is bereid om zijn personeel enkele dagen vrij te geven om een scholing te volgen. Bij de banken hoef je daar niet aan te twijfelen. Het is zelfs zo dat het aantal opleidingsdagen amper afneemt wanneer het personeel ouder wordt. Bovendien zijn er veel interne opleidingen en e-learnings beschikbaar.

3. Geld is geen probleem

Wie een carrière bij de bank overweegt, zal zich alleszins weinig zorgen moeten maken over de verloning. De financiële wereld is de tweede best betalende tak van onze economie. De lonen liggen er ruim boven het marktgemiddelde. Zelfs in een administratieve functie strijk je er meer op dan in een andere sector.

4. Flexibiliteit troef

Meer dan in andere sectoren bieden financiële instellingen hun werknemers de mogelijkheid om via een flexibel uurrooster of van thuis uit te werken. Op die manier kan je je persoonlijke leven perfect afstemmen op je carrière. En daar komt nog bij dat je als werknemer in de financiële sector ook geniet van interessante extralegale voordelen zoals groepsverzekeringen, een laptop, maaltijdcheques en een hoop extra vakantiedagen. Naast de twintig wettelijke vakantiedagen en de tien wettelijke feestdagen krijg je er nog een aantal dagen bovenop.

5. Sociale voordelen

De sociale voordelen verschillen per bank, maar bedrijfsrestaurants, gratis sportfaciliteiten, antistressprogramma’s, uitwisselingsprojecten en zelfs kinderactiviteiten tijdens de schoolvakanties behoren onder andere tot de mogelijkheden. Met die work-life balance zit het dus wel snor.

6. De sector is in transitie

Door de toegenomen digitalisering zal de financiële sector zichzelf de komende jaren grondig moeten heruitvinden. Als je graag de motor bent achter die veranderingen, dan zit je wellicht op je plaats bij de bank.

7. Een bont allegaartje aan collega’s

Steeds meer banken streven uitdrukkelijk naar een gelijke man-vrouwverhouding in het werknemersbestand en ook personen met een beperking zijn er meer dan welkom. Je kunt er dus zeker van zijn dat je op de werkvloer minstens één leuke collega tegen het lijf zult lopen.