Weerbericht - Frissere start van de week

door
Belga
Leestijd 2 min.

Maandag zijn er aanvankelijk nog mooie opklaringen, maar vrij snel wordt het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt. Het blijft meestal droog, maar een buitje is niet uitgesloten over het noorden van het land. Het wordt ook frisser met maxima tussen 16 en 18 graden in de Ardennen en tussen 18 en 20 graden elders in het land. De wind waait matig uit het westen tot zuidwesten, aan zee soms vrij krachtig met pieken tot 50 km/ u. Dat meldt het KMI. Maandagavond hangt er nog vrij veel bewolking, maar later op de nacht klaart het geleidelijk op. De wind waait zwak tot matig uit het westen tot zuidwesten, op het einde van de nacht soms zwak en veranderlijk. De minima liggen tussen 7 en 10 graden in de Ardennen en tussen 11 en 13 graden in Vlaanderen.

Dinsdag schuift vanaf het Kanaal een hogedrukzone over het land richting Duitsland en krijgen we droog en rustig weer met zon en wolken. Het wordt zacht met maxima rond 18 graden in de Hoge Ardennen tot 22 of lokaal 23 graden in het centrum van het land.

Woensdag blijft het droog met veel zon. Het wordt ook warm met maxima van 22 tot 23 graden aan zee en in de Hoge Ardennen en 25 graden in het centrum van het land. Er waait een zwakke, oostelijke wind. Aan zee steekt er in de namiddag waarschijnlijk een noordoostelijke zeebries op.

Donderdag trekt een storing van west naar oost over het land en begint de dag wisselend bewolkt met hier en daar buien, mogelijk al met onweer. De maxima liggen tussen 22 graden in het westen en 28 graden of meer in het oosten. Vrijdag blijft het overwegend droog met zon en wolken en maxima tot 22 graden. Volgend weekend verloopt wisselend bewolkt en overwegend droog.

Het KMI waarschuwt maandag nog voor CO-intoxicatie.

bron: Belga