Goffin en Darcis zakken op ATP-ranking

door
Belga
Leestijd 2 min.

David Goffin moet vandaag een positie inleveren op de nieuwe wereldranglijst in het mannentennis. De Luikenaar zakt na afloop van Roland Garros van twaalf naar dertien. Goffin had in Parijs een plaats in de kwartfinales te verdedigen maar moest in de derde ronde (zestiende finales) geblesseerd opgeven. In zijn wedstrijd tegen de Argentijn Horacio Zeballos verzwikte hij zijn rechterenkel. Goffin hoopt fit te geraken voor Wimbledon, dat begin juli start.

Steve Darcis, de tweede Belg in de top 100, moet meer terrein prijsgeven. "Shark" zakt achttien plaatsen naar nummer 56. Hij verloor op het Franse gravel al in de eerste ronde van de Canadese topper Milos Raonic en werd zo een ronde vroeger uitgeschakeld dan in 2016.

Lager op de ranking is er winst voor Arthur De Greef. De kleinzoon van Guy Thys debuteerde op Roland Garros op de hoofdtabel van een grandslam en botste er op de Fransman Richard Gasquet. De Greef wint vandaag tien plaatsen en staat 117e. Drie posities lager staat Ruben Bemelmans (120e, +5).

Rafael Nadal won gisteren voor de tiende keer de titel aan de Porte d'Auteuil en stijgt van plaats vier naar twee. Hij wisselt van positie met de Serviër Novak Djokovic, die als titelverdediger in de kwartfinales werd gewipt. De Schot Andy Murray blijft de ranking aanvoeren. De Zwitser Stan Wawrinka, verliezend finalist tegen Nadal, behoudt de derde plaats. Wawrinka's landgenoot Roger Federer, die paste voor Roland Garros, blijft vijfde voor Milos Raonic. De Kroaat Marin Cilic (7e) en de Oostenrijker Dominic Thiem (8e) wisselen van plaats.

bron: Belga