Bewolkt maar droog vandaag

Bewolkt maar droog vandaag

Deze namiddag is het wisselend tot soms zwaar bewolkt. In het noorden van het land is een lichte bui niet uitgesloten, maar het blijft op de meeste plaatsen droog. De maxima liggen tussen 17 graden in de Hoge Venen, 19 graden aan de kust en 22 graden in de Kempen. Aan zee kan de wind soms vrij krachtig worden, met mogelijk rukwinden tot 50 km/u. Dat meldt het KMI. Vanavond is het eerst nog overwegend bewolkt, maar droog. In de loop van de nacht klaart het geleidelijk op, vooral in het zuiden van het land. De minima schommelen van 7 à 9 graden in de Ardennen tot 11 à 13 graden elders in het land.

Morgen verwacht het KMI droog en zacht lenteweer. ’s Ochtends is het nog vaak bewolkt, maar in de loop van de dag worden de opklaringen breder. De temperaturen klimmen tot 19 graden in de Ardennen, 20 graden aan de kust en 23 à 24 graden elders. De nacht van morgen op woensdag wordt het vaak helder of licht bewolkt en droog. De minima liggen tussen 8 en 14 graden.

Woensdag blijft het droog met veel zon. Het wordt ook vrij warm met maxima van 22 à 23 graden aan zee en in de Hoge Ardennen en 26 graden in het centrum van het land.

Donderdag trekt een storing van west naar oost over het land. We bevinden ons eerst nog in zeer warme lucht, maar in de loop van de dag wordt frissere maritieme lucht aangevoerd. Deze overgang kan gepaard gaan met regenbuien die soms onweerachtig kunnen zijn. De maxima liggen tussen 24 graden in het westen en 28 graden of meer in het oosten.

Vrijdag en zaterdag worden wisselend bewolkt met een kans op enkele buien, met maxima rond 22 graden in het centrum van het land.

bron: Belga