Weerbericht – Meer wolken en mogelijk een bui

Weerbericht - Meer wolken en mogelijk een bui

Deze middag wordt het warm met temperaturen van 23 of 24 graden aan zee en in de Ardennen tot 29 graden in het binnenland. Eerst is het nog mooi maar de bewolking neemt toe en hier en daar kan er een bui vallen. Aan zee trekt de wind aan uit het westen en koelt het flink af. Morgen zijn er aanvankelijk nog opklaringen maar in de loop van de voormiddag wordt het geleidelijk overal zwaarbewolkt en in het noorden van het land kan er daarbij soms wat lichte regen vallen. Elders blijft het meestal droog. Dinsdag schuift vanaf het Kanaal een hogedrukzone over het land richting Duitsland en krijgen we droog en rustig weer met zon en wolken. Het wordt zacht met maxima rond 18 graden in de Hoge Ardennen tot 22 of lokaal 23 graden in het centrum van het land.

Woensdag blijft het droog met veel zon. Het wordt ook warm met maxima van 22 à 23 graden aan zee alsook in de Hoge Ardennen en 25 graden in het centrum van het land. Donderdag trekt een storing van west naar oost over het land en begint de dag wisselend bewolkt met hier en daar buien, mogelijk al met onweer. In de namiddag vallen er vooral in het centrum en het oosten enkele stevige regenen onweersbuien.

Vrijdag blijft het overwegend droog met zon en wolken. Aan zee is er meer zon, in het oosten is een enkele bui niet uitgesloten. De maxima liggen tussen 17 graden in de Hoge Ardennen en 22 graden in de Kempen bij een strakke westelijke wind. Volgend weekend verloopt wisselend bewolkt en overwegend droog. Aan zee is het overwegend zonnig, naar het oosten toe is een bui mogelijk. De maxima liggen op zaterdag tussen 20 en 25 graden.

bron: Belga