Raadkamer Luik - Fraudezaak Stéphane Moreau uitgesteld

door
Belga
Leestijd 1 min.

De zaak over verzekeringsfraude waarin Stéphane Moreau, CEO van Nethys, zich samen met acht andere beklaagden moet verantwoorden, is uitgesteld. Normaal gezien kwam de zaak dinsdag voor de raadkamer van Luik. Maar de kamer van inbeschuldigingstelling moet zich eerst buigen over het beroep dat de verdediging heeft aangetekend. De zaak heeft betrekking op een van de bomen uit de tuin van Stéphane Moreau, die in 2010 op het gebouw van een buur was terechtgekomen. De herstellingskosten liepen op tot 53.000 euro, maar de PS'er bleek niet verzekerd te zijn. Pas na het incident tekende hij een polis waardoor de schade plots wel werd gedekt.

Het parket-generaal van Luik heeft de verwijzing wegens fraude naar de correctionele rechtbank gevraagd van negen betrokkenen: Stéphane Moreau, Bernard Thiry en zeven andere kaderleden en bedienden van Ethias.

De advocaten van Moreau hadden bijkomende onderzoeksdaden gevraagd maar dat verzoek werd afgewezen. De verdediging gaat nu tegen deze beslissing in beroep. De kamer van inbeschuldigingstelling zal zich hierover moeten uitspreken alvorens de zaak opnieuw voor de raadkamer komt.

bron: Belga