Honderden betogers in Brussel voor de sluiting van de slachthuizen

Zondag hebben ongeveer zeshonderd mensen in Brussel gemanifesteerd voor de sluiting van de slachthuizen. Daarnaast willen ze ook dat er einde wordt gemaakt aan het fokken, de jacht en de visvangst. Het initiatief, dat sinds 2015 plaatsvindt, gaat uit van dierenrechtenorganisatie Bite Back. De deelnemers, gehuld in rode t-shirts, hielden een ‘die-in’ voor de Beurs, waarbij ze als liggend op de grond een bloedbad nabootsten.
Volgens de organisatoren zien de consumenten het verband niet meer tussen de dieren en het vlees op hun bord. “De vleesproductie houdt in dat er dieren gedood worden (…) Het zijn gevoelige wezen die enorm lijden als ze worden afgeslacht in de slachthuizen”, zegt Benjamin Loison van Bite Back. Volgens de woordvoerder worden er in België jaarlijks 319 miljoen dieren gedood, 63 miljard wereldwijd.
Bite Back, en met hen naar eigen zeggen 600 manifestanten, willen daarom dat er einde wordt gemaakt aan de vleesconsumptie. “Wij geloven dat dieren niet mishandeld of gedood moeten worden en wensen een maatschappelijk debat op gang te brengen om dit te stoppen. Deze ongekende slachting is niet eens nodig als we niet langer dieren zouden eten maar ons een vegetarisch dieet aanmeten”, besloot de woordvoerder.

bron: Belga