Publiek moet rekening houden met lange wachtrijen voor optreden Guus Meeuwis

Bezoekers van de concerten van Guus Meeuwis in het PSV-stadion in Eindhoven, moeten dit weekeinde rekening houden met langere wachtrijen, waarschuwt de gemeente. Vrijdagavond vond er nog een incident plaats, waarbij een verdachte man werd opgepakt. Sindsdien zijn er extra veiligheidsmaatregelen genomen rond het stadion en in de Nederlandse stad.
“Het scheelt tijdens de controle bij de ingangen tijd als mensen niet te veel jassen en tassen meenemen”, legt een woordvoerder van burgemeester John Jorritsma uit.
Zaterdagavond om 19.45 uur begint Guus Meeuwis met zijn derde concert. Voor dit concert is extra politie op de been als gevolg van het incident op vrijdagavond, waarbij een 29-jarige man uit Amsterdam werd gearresteerd. De man staat bij de politie bekend als “mogelijk geradicaliseerd”. De verdachte blijft zaterdagavond en -nacht nog vastzitten, aldus een woordvoerster van de politie. Het onderzoek naar wat precies gebeurde, is nog bezig. Mogelijk wordt zondag beslist of de man zal worden voorgeleid.
De resterende concerten van Guus Meeuwis gaan gewoon door. Meeuwis speelde vrijdagavond langer door, op verzoek van de politie. Het vuurwerk aan het einde van de show werd geannuleerd. Een woordvoerster van de concertorganisatie kan niet zeggen of er zaterdagavond wel vuurwerk in het stadion is.

Bron: Belga