‘Ultra Street Fighter II: The Final Challengers’: old school knokken

‘Injustice 2’ is niet verkrijgbaar voor de Switch. Maar de nieuwe Nintendo-console herpakt zich met zijn eerste exclusieve vechtgame: ‘Ultra Street Fighter II: The Final Challengers’.

Waarom simpel als het ook moeilijk kan? Neem nu ‘Street Fighter II’ uit 1991, en zijn Special Edition ‘Super Street Fighter II Turbo’ twee jaar later. Doe daar een HD-remake voor Xbox 360 in 2008 bij, remaster alles… en je hebt ‘Ultra Street Fighter II: The Final Challengers’. Een soort van remake van de remix van de special edition van een cultgame, dus.

Na ‘Injustice 2’ is het niet zo evident om met deze remake aan de slag te gaan. Beide games spelen niet echt in dezelfde league. Waar ‘Injustice 2’ indruk maakt met zijn productie, trekt ‘Ultra Street Fighter II’ eerder de nostalgische kaart. Het recycleert met andere woorden de codes en gameplay van de gouwe ouwe vechtspelletjes in 2D. Nieuw zijn wel de HD-graphics, twee nieuwe vechters, twee nieuwe spelmodi en de mogelijkheid om snel een partijtje met een paar vrienden te spelen door de Joy-Cons los te maken. Nog een leuk extraatje: je kan de HD-graphics ook gewoon uitschakelen en lekker knokken in retromodus. Maar al bij al valt de inhoud nogal magertjes uit voor het prijskaartje van 40 euro.

‘Ultra Street Fighter II’ is ongetwijfeld spek voor de bek van fans van het eerste uur. Maar voor wie gewoon nieuwsgierig is om deze culttitel te ontdekken, is de rekening te gepeperd.

(tw)

RECENSIEOVERZICHT
Ultra Street Fighter II: The Final Challengers