Weerbericht - Na regen komt zonnig weekeinde

door
Belga
Leestijd 1 min.

Vrijdag begint nog met regen of lokale onweersbuien, maar nadien wordt het droog. Het weekend kondigt zich zonnig aan met maxima die zondag lokaal 30 graden kunnen bereiken. Dat meldt het KMI. Vrijdag verplaatst een storing met regen en lokaal onweer zich langzaam naar het oosten. Het KMI geeft voor die lokale onweders code geel mee: "er is kans op intense regenval, hagelbuien, blikseminslagen en/of felle rukwinden die lokaal voor overlast kunnen zorgen". De buien met onweer kunnen in de namiddag nog boven de Ardennen hangen, maar elders worden de opklaringen breder. De maxima liggen tussen 17 graden in de Hoge Venen en 21 graden in het centrum.

Zaterdag kunnen we genieten van droog weer met afwisselend opklaringen en wolkenvelden. Het wordt vrij warm met maxima tussen 20 graden in de Hoge Venen en 26 graden in het centrum van het land.

Zondag begint zonnig met soms hoge wolkenvelden. In de loop van de dag ontwikkelen er zich stapelwolken, die later kunnen uitgroeien tot buien, eventueel met onweer. Het wordt erg warm met maxima tussen 24 en 29 graden. Tijdens de nacht van zondag op maandag volgt er regen.

Van maandag tot woensdag bepaalt zeelucht, gunstig beïnvloed door een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren, ons weer. Het wordt licht tot gedeeltelijk bewolkt met maxima rond 22 of 23 graden in het centrum van het land. Donderdag zou de kans op neerslag mogelijk toenemen.

bron: Belga