Wawrinka klopt Murray en verovert eerste finaleticket voor Roland Garros

Wawrinka klopt Murray en verovert eerste finaleticket voor Roland Garros

De Zwitser Stan Wawrinka (ATP) heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van Roland Garros. Wawrinka versloeg in de halve eindstrijd op Court Philippe Chatrier na vier uur en 37 minuten de Schotse nummer één van de wereld, Andy Murray in vijf sets (6-7 (6/8), 6-3, 5-7, 7-6 (7/3) en 6-1). Murray, 30, en Wawrinka, 32, stonden voor de achttiende keer tegenover elkaar in de halve finale in Parijs. De Schot blijft in de onderlinge confrontaties wel leiden met 10-8. Ook in 2016 ontmoetten Murray en Wawrinka elkaar al in de halve finales van Roland Garros. Toen won Murray in vier sets, om vervolgens de finale te verliezen van Novak Djokovic.

Zondag neemt Wawrinka het in het duel om de titel op tegen de Spanjaard Rafael Nadal (ATP 4), negenvoudig laureaat aan de Porte d’Auteuil, of de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 7).
Stan Wawrinka mikt op een tweede eindzege in Parijs. In 2015 won de Zwitser Roland Garros al eens in een viersetter (4-6, 6-4, 6-3 en 6-4) tegen Novak Djokovic. Eerder was de Zwitser ook al de beste op de Australian Open van 2014 en de US Open van 2016.

bron: Belga