Jupiler Pro League - Ivan Leko voorgesteld als nieuwe trainer Club Brugge

door
Belga
Leestijd 1 min.

Club Brugge heeft vanochtend ex-speler Ivan Leko (39) voorgesteld als nieuwe hoofdcoach. De Kroaat komt over van STVV en tekende een contract voor twee seizoenen. "Ik ben extreem trots en blij dat ik bij deze club kan terugkomen", aldus Leko. De aanstelling van een relatief onervaren coach als Ivan Leko kwam over als een verrassing. "Na het afscheid van Michel zijn heel wat aanbiedingen binnengekomen", zei voorzitter Bart Verhaeghe. "Na een grondige screening en procedure zijn we bij Ivan Leko uitgekomen." De voorzitter loofde zijn passie en liefde voor het voetbal. "Hij past ook binnen het DNA van Club. We zijn echt verheugd dat we hem hier terug mogen verwelkomen."

Ivan Leko speelde van 2005 tot 2009 op het middenveld bij Club Brugge. "Het was altijd mijn droom om op een dag terug te komen", vertelde Leko. "Twee weken geleden had ik ook niet gedacht dat het zo snel al zou gebeuren. Maar ik heb nooit getwijfeld en vertrouw in mezelf. Veel mensen zijn enthousiast, het is normaal dat anderen twijfelen. Ik ken het huis, de traditie en de geschiedenis van Club heel goed."

De Kroaat kondigde aan dat hij Club Brugge dominant wil laten voetballen. "Ik weet wat onze supporters willen. Ze willen een sterk collectief dat alles geeft op het veld. Niemand staat boven de club. We willen elke wedstrijd winnen, maar ook de manier waarop is belangrijk: met grinta en met winnaarsmentaliteit."

bron: Belga