‘Injustice’ is terug van weggeweest

Na een eerste episode in 2013 is ‘Injustice’ – het vechtspel met de superhelden van DC Comics – terug van weggeweest. En alle heroes & villains zijn weer van de partij.

In 2013 lanceerde de videogameafdeling van Warner Bros ‘Injustice: Gods among us’. Het vechtspel van NetherReal Studios onderscheidde zich van andere populaire franchises als Mortal Kombat, Street Fighter en Tekken door de superhelden van DC Comics in de strijd te gooien. Na een warm onthaal door pers en publiek is er nu een vervolg voor PS4 en Xbox One.

Van bij de eerste seconden maakt ‘Injustice 2’ indruk met zijn kwaliteit. Batman, Superman, Flash, Supergirl en Aquaman, de bijna voltallige Justice League… ze zijn allemaal perfect gemodelleerd. Klaar voor een stevige knokpartij in een tiental interactieve en vernielbare decors.

Voor iedereen

Net als Mortal Kombat X, ook ontwikkeld door NetherReal en uitgegeven door Warner, is ‘Injustice 2’ een schoolvoorbeeld van de formule ‘Easy to play. Difficult to master.’ Dat betekent dat elk groentje ermee aan de slag kan, na het bekijken van de tutorial. Maar wie echt elke move, combo en speciale aanval onder de knie wil krijgen, zal tientallen uren achter de console moeten slijten. Soit, wat telt is dat je geen vechtkampioen moet zijn om plezier te beleven aan ‘Injustice 2’. Met zijn complete verhaalmodus en vele spelmodi is het gesneden koek voor elke fan van superhelden en vechtspelletjes.

Een verhit verhaal

NetherReal beperkt zijn combat games nooit tot een saaie, repetitieve aaneenschakeling van gevechten. Ook ‘Injustice 2’ heeft een echt scenario waarin de personages van de Justice League centraal staan. Het zou zo kunnen dienen voor een superheldenfilm. De lange scènes worden afgewisseld met gevechten waarin je de meeste helden kunt ontdekken en onder de knie krijgen. De ‘goeie’ tenminste. De eerste eindgeneriek rolt over het scherm na zo’n vijf uur spelen. Maar om de game 100% uit te spelen, moet je honderden scènes opnieuw spelen met andere personages. Het vergroot de spelduur wat, maar we hebben al beter gezien.

Na elk gevecht win je uitrustingen om de helden te personaliseren en te verbeteren. In Player vs Player mode (lokaal en online) kan je met één enkel personage vechten. En ook de Multiverse-modus heeft vele uren vechten en spelen in petto.

Met zijn dynamische gevechten, spannende verhaalmodus, knappe productie, vele spelmodi en 28 verschillende personages heeft ‘Injustice 2’ alles in huis om een hit te worden bij fans van superheroes en vechtgames.

(tw)

RECENSIEOVERZICHT
Injustice 2