Rudi Vervoort vraagt Mayeur na te denken over ontslag

door
Belga
Leestijd 1 min.

Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) vraagt de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur na te denken over zijn ontslag. Dat heeft Vervoort vandaag verklaard op de RTBF-radio. Hij zelf vraagt het ontslag van zijn partijgenoot momenteel niet. Mayeur staat centraal in de onthullingen over vergoedingen bij Samusocial in Brussel. Een rapport dat vandaag door de Brusselse regering wordt besproken, toont volgens mediaberichten aan dat het systeem van zitpenningen op maat van Mayeur en OCMW-voorzitster Pascale Peraïta werd geschreven. Gisterenavond werd beslist dat het bestuur van de vzw vertrekt en het bureau wordt ontbonden, waardoor Mayeur en Peraïa dus opstappen.

"Dit is debat tussen wettigheid en ethiek. Een politicus kan zich er niet langer vanaf maken met te zeggen dat hij de wet naleeft, zonder rekening te houden met het morele aspect", vindt minister-president Vervoort, een partijgenoot van het duo. Hij vraag Mayeur "duidelijk" na te denken over zijn ontslag.

Vervoort wil alvast niet weten van een saga zoals met de Luikse intercommunale Publifin. Het Uitgebreid Bureau van het Brussels parlement besliste gisteren een onderzoekscommissie naar het beheer van Samusocial op te richten.

bron: Belga