Hond zoekt golfballen voor het goede doel

De hond Davos is een krak in het opspeuren van golfballen. Zijn baasje verkoopt de gevonden ballen op zijn beurt en doneert de opbrengst van de verkoop aan een goed doel.

Al Cooper en zijn Berner sennenhond Davos gaan al vijf jaar naar de golfbaan in het Amerikaanse Albertville. Het dier kan geweldig goed golfballen opsporen die een mens niet zou zien liggen.

Donaties voor ASPCA

“Ikzelf ben een slechte golfer, maar hij is een hele goede vinder”, zegt Al Cooper tegen de lokale nieuwszender Kare11. Elke bal die Davos vindt, verkoopt zijn baasje voor zo’n 25 cent. Het geld dat ze op die manier verdienen, doneren ze aan de American Society for the Prevention of Cruelty to Animals (ASPCA), een organisatie die zich inzet voor dieren zonder baasjes.

“Elke keer als ik mijn tv aanzette en er beelden te zien waren van beesten in het asiel, begon Davos te piepen en te huilen. Daarom besloot ik de dieren samen met hem te helpen”, vertelde Cooper. Na een week tijd hadden ze ongeveer 100 dollar (ongeveer 89 euro) bijeen gekregen.

“Er zullen nog veel donaties volgen”

De trouwe viervoeter kwam met het biljet aan zijn poot gebonden aan bij de organisatie. Dianna Kramer, een medewerkster van de ASPCA, ontving het geld. “Het was een van de schattigste donaties die we al hebben gekregen”, vertelt Dianna. Cooper laat weten nog maar net begonnen te zijn met de inzamelactie. “Er zullen nog veel donaties volgen”, klonk het.