België opent grote aanval op mails van oplichters

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het Centrum voor Cybersecurity België, dat onder premier Charles Michel (MR) valt, start een groot offensief tegen phishingmails. Dat zijn e-mails die kwaadaardige bijlagen en weblinks bevatten die uw computer besmetten en 'vissen' naar uw paswoorden en persoonlijke gegevens, schrijft De Tijd vandaag. Om te verhinderen dat phishingmails maandenlang slachtoffers maken gaat de overheid alle webadressen verzamelen die in de mails worden gebruikt. Er is een website opgericht waar die links verzameld en gemeld kunnen worden. De site wordt binnenkort voorgesteld aan meerdere overheidsdiensten, banken, verzekeraars, telecomoperatoren, universiteiten, warenhuisketens, sectorfederaties, enzovoort.

Het Centrum voor Cybersecurity zal alle doorgegeven links zo snel mogelijk laten screenen door een IT-bedrijf. En als de link kwaadaardig blijkt te zijn, zal de overheid die meteen laten blokkeren door de vier belangrijkste webbrowsers.

Nog dit jaar zullen ook gewone internetgebruikers phishingmails kunnen doorsturen naar de overheid om die te laten screenen. Daarvoor komt er een speciaal e-mailadres.

bron: Belga