Proximus League - King Power Group neemt Oud-Heverlee Leuven over

door
Belga
Leestijd 2 min.

De overname van tweedeklasser Oud-Heverlee Leuven door de King Power Group is afgerond, zo bevestigde de club dinsdag. Daarmee komt de club in handen van de groep die ook het Engelse Leicester City bezit. "King Power Group krijgt 92 procent van de aandelen van de cvba OH Leuven in handen terwijl de jeugdopleiding, de vrouwenploeg, de sociale werking en het stadion in Leuvense handen blijven", klinkt het in de mededeling.

"OHL koos met de King Power Group voor het project dat de meeste garanties biedt voor de toekomst van de club, zowel op financieel als op sportief vlak. Het project zorgt voor voldoende financiële middelen om een zo spoedig mogelijke terugkeer naar eerste klasse te kunnen ambiëren. De komende dagen zullen nog een aantal details verder worden uitgewerkt, waarna de club in nauw overleg met de nieuwe eigenaars haar plannen en bedoelingen zal toelichten tijdens een persconferentie."

Dat OHL en King Power een principieel akkoord hadden over de overname raakte al midden mei bekend. Om dit definitief te maken moest er eerst nog een 'due diligence' onderzoek van de boekhouding van Oud-Heverlee Leuven gebeuren. De afgelopen dagen gaven alle betrokken partijen hierover een positief advies. Dat deed niet alleen de advocaat van de Thaise groep, maar ook de bedrijfsrevisor die de stad Leuven had aangesteld. Leuven is immers eigendom van het stadion en heeft nog zo'n 11 miljoen euro leningen lopen aan de club. Maandagavond lekte vervolgens uit dat de contracten ondertekend waren en dat de overname daarmee afgerond was.

bron: Belga