Frederik Backaert kan leven met derde plaats: "Meer zat er niet in"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert) reed naar een derde plaats in de derde rit in de Dauphiné. "Meer zat er niet in", de sterkste en snelste heeft gewonnen", reageerde de 27-jarige Oost-Vlaming. "Ik kan leven met deze derde stek." "De laatste kilometers begon ik er wel in te geloven. Ik hoorde dat FDJ er bijna alleen voor stond om de kloof te dichten en we hadden wind in de rug. Dan hoop je dat het peloton zich misrekent, want ik wilde echt niet in de laatste twee kilometer ingelopen worden. Dat is zo frustrerend. Dus ik was al heel blij dat een vroege vlucht eens vooruit bleef."

In de sprint wachtte Backaert zijn kans af, positioneerde hij zich achteraan. "Ik ben niet heel snel, dus dit was het beste wat ik er uit kon halen. "Ik had natuurlijk ook op de verrassing kunnen spelen, zoals ik zo vaak doe, maar uiteindelijk word ik dan wellicht weer zesde van de zes. Dus besloot ik te wachten. Beter derde dan zesde, het was al zo vaak niets. Dit is tenminste een ereplaats. Tegen twee koppeltjes kan je ook weinig beginnen (Koen Bouwman en Alexey Vermeulen van LottoNL-Jumbo en Quentin Pacher en Edvaldas Siskevicius van Delko Marseille Provence KTM). Dan offert de ene zich op voor de andere."

"Ik ben op mijn waarde geklopt en zo'n derde plaats betekent ook wel iets voor mijn team. We moeten ons hier tonen en dat lukt het best door mee te gaan in een ontsnapping. Dit zijn de ritten waarin ik het moet proberen. Dit is de Dauphiné, een kleine Tour de France, dus ik mag tevreden zijn. Het niveau ligt hier heel hoog, hier rijden de beste renners ter wereld."

bron: Belga