Criterium du Dauphiné – Keukeleire hoopt op terugkeer in de Tour

Criterium du Dauphiné - Keukeleire hoopt op terugkeer in de Tour

Jens Keukeleire won eind mei de Ronde van België. De West-Vlaming hoopt dat hij dit jaar deel uitmaakt van de selectie van Orica-Scott voor de Tour de France. Vorig jaar viel hij in laatste instantie af. “We liggen met vijf renners in balans voor drie plekjes”, vertelde hij in de Dauphiné, “hopelijk ben ik er nu wel bij.” Keukeleire was er al eens bij in de Tour de France van 2014. Zowel vorig jaar als in 2015 haalde hij nipt de selectie niet. “Vorig jaar was ik echt teleurgesteld”, zei hij, “ik hoopte zo graag om er bij te zijn, won nog een rit in de Ronde van Slovenië half juni, maar toch haalde ik de selectie net niet. Hopelijk is dat nu anders.”

Intussen won Keukeleire een rit in de Vuelta van 2016 en bracht hij de Ronde van België op zijn palmares. Hij werd ook tweede in Gent-Wevelgem. Kortom, de Jens Keukeleire van 2017 is veel sterker dan die van voor de Tour van 2016. “Je zou denken dat die goede resultaten de ploegleiding wel zullen overtuigen, maar ik wil niet voor mijn beurt spreken”, toonde hij zich bescheiden. “Ik koers bij een grote ploeg, gebouwd rond klassementsrenners Simon Yates en Esteban Chaves. We willen graag scoren en de ploeg wil met het sterkste team naar de Tour. Dat is normaal. Ik voel me conditioneel in orde en deze Dauphiné is nog een belangrijke koers om me te tonen. Het sterkt me dat ik de voorbije twee dagen altijd kon aanpikken bergop. Vooral die openingsrit in de Dauphiné was toch lastig. Dat wil de ploeg zien natuurlijk. Ik maak me geen illusies als ik naar de Tour ga: dat is enkel om te werken en dat wil ik ook graag doen.”

“Hopelijk duurt het niet opnieuw tot Halle-Ingooigem vooraleer we het nieuws te horen krijgen”, sprak Keukeleire nog. “Dat was vrij laat. Nu hoop ik toch eind deze week, zondagavond na de Dauphiné iets te weten. Intern dan, nog niet voor het grote publiek (lacht) en sta ik aan de start in Düsseldorf. Ik kijk daar echt naar uit.”

bron: Belga