Leesclub – Juni

Reading Girl Grass Blond Outdoors Person Blonde

Kom bij de gezelligste leesclub van het land

Nood aan ontspanning op de trein? Dat treft, want met Metro’s Leesclub verdiepen we ons elke maand samen met jullie in een boek. Deze maand is het de beurt aan ‘Brief aan Cooper en de wereld’ van Dalilla Hermans. Lees hieronder alvast een voorsmaakje van het boek:

“Ik wil je meenemen in mijn levensverhaal, zodat je je eigen verhaal beter zult snappen en zult kunnen plaatsen. Ik wil met de wereld delen wat het doet met een mens, opgroeien in een zee van wit als een wolkje bruin. Ik schrijf deze verhalen voor jou en voor mezelf. Voor de samenleving en voor mijn zoon.’ Dalilla Hermans werd in 1986 in Rwanda geboren, op haar tweede werd ze door haar Vlaamse ouders geadopteerd. Ze groeide op in een klein dorpje in de Kempen, waar ze een van de eersten met een andere huidskleur was. Dat bracht nogal wat uitdagingen met zich mee. ‘Brief aan Cooper en de wereld’ is een doodeerlijke zoektocht naar de lessen die ze haar opgroeiende zoon móét meegeven, als persoon met een kleurtje in dit deel van de wereld. Een autobiografisch verhaal met een scherp maatschappijkritisch randje.”

Zin om mee te lezen? Schrijf je hieronder in. Binnenkort ontvang je van ons een leuke vragenlijst die je voor 1 juli dient in te vullen. Wie weet vind je jouw ongezouten mening in de krant!

Je hoeft natuurlijk niet alleen te lezen. Comedian Kamal Kharmach is deze maand Metro’s Leesclubvoorzitter. Hij leest samen met jullie ‘Brief aan Cooper en de wereld’ van Dalilla Hermans.

Meningen, selfies en boekmomenten kan je kwijt met #metrosleesclub!

Veel leesplezier!

Metro’s Leesclub is een initiatief van Metro en Iedereen Leest.

Schrijf je hieronder in voor onze leesclub. De eerste 10 ontvangen van ons een gratis exemplaar van ‘Brief aan Cooper en de wereld’ van Dalilla Hermans.

Ben je niet bij de eerste 10?

Je kunt je nog steeds registreren en meeezen met jouw eigen exemplaar.

Volgende maand lanceren we een nieuw boek, dus blijf ons volgen en misschien ontvang je in mei wel 1 van de 10 gratis boeken!

Fill out my online form.