'Verdacht individu' in trein Brussel-Doornik na vlucht station Halle spoorloos

door
Belga
Leestijd 1 min.

De politie heeft de persoon niet kunnen vinden die zich zondagavond in de trein Brussel-Doornik volgens medepassagiers 'verdacht' gedroeg en in het station van Halle de vlucht nam. Dat meldt Mark Crispel, korpschef van de zone Zennevallei. Volgens Crispel was er wellicht weinig aan de hand en is er eerder sprake van een 'paniekreactie' bij de andere reizigers.

Een medepassagier verwittigde op de trein de politie omdat de betrokkene zich volgens hem verdacht gedroeg. Deze laatste trok hierop aan de noodrem en vluchtte in het station van Halle weg voor de politie arriveerde. Er ontstond hierna nog meer commotie omdat deze kennelijk een pakket had achtergelaten op de trein. Achteraf bleek echter dat het om de tas van de treinbegeleider ging.

"In het station van Halle werden alle treinreizigers uit de trein gehaald en verzameld. De trein werd grondig doorzocht door agenten van de lokale politie en spoorwegpolitie wat niets opleverde. Ook de MUG en de brandweer kwamen ter plaatse. Nadien konden de reizigers hun reis verderzetten richting Doornik. We hadden slechts een zeer vage beschrijving van de man en hebben hem nog niet kunnen opsporen", aldus Crispel.

bron: Belga