Twee vermiste Nederlandse tienermeisjes dood teruggevonden

Een veertienjarig Nederlands tienermeisje dat al sinds donderdag vermist was, is zondag dood teruggevonden op een industrieterrein in Bunschoten. Dat bevestigt de politie van Utrecht zondagavond. Zaterdag werd enkele kilometers verderop al het lichaam van een ander veertienjarig meisje gevonden. De Nederlandse politie onderzoekt een mogelijk verband tussen beide zaken. Het lichaam van de veertienjarige Savannah werd zondagmiddag aangetroffen door een toevallige voorbijganger in een sloot bij een industrieterrein in Bunschoten, in de provincie Utrecht. Na onderzoek bevestigde de politie zondagavond dat het om het vermiste tienermeisje ging. Het meisje was al sinds donderdag vermist. Over de precieze doodsoorzaak bestaat nog geen duidelijkheid.
Vrijdag werd in een sloot in Achterveld, zowat 20 kilometer verderop, al een ander veertienjarig meisje dood teruggevonden. Ook zij was al een tijdje vermist.
De politie van Utrecht kan niet bevestigen of er een verband is tussen de dood van beide meisjes. “We houden rekening met verschillende scenario’s en waar verbanden zijn, worden die onderzocht”, klonk het zondagavond.
De politie kreeg het afgelopen weekend wel verschillende tips over twee mannen in een donkere auto, die in de omgeving jonge meisjes zouden hebben lastiggevallen.

Bron: Belga