Poetin heeft “geen compromitterende informatie over Trump”

Poetin heeft "geen compromitterende informatie over Trump"

De Russische president Vladimir Poetin beschikt niet over compromitterende informatie over zijn Amerikaanse ambtgenoot Donald Trump. Dat heeft hij zondag verklaard in een interview op de Amerikaanse nieuwszender NBC News. Poetin noemde de berichten dat het Kremlin Trump zou hebben willen chanteren met gênante informatie over diens seksuele en financiële escapades in Rusland, “onzin”. Poetin was zondagavond te gast bij het populaire programma “Sunday Night with Megyn Kelly” op NBC. Toen Kelly hem vroeg of hij “iets wist wat de president zou kunnen beschadigen”, reageerde Poetin geprikkeld. “Dat is gewoon weer een hoop onzin. Waar zouden wij die informatie halen? Hadden we een speciale relatie met hem? We hadden helemaal geen relatie met Trump”, antwoordde de Russische president.
Poetin verklaarde ook dat hij Trump nooit had ontmoet voor die laatste president werd. “Ik denk dat er intussen vertegenwoordigers van honderd Amerikaanse bedrijven naar Rusland zijn gekomen. Denk je dat we ook beschadigende informatie over elk van hen verzamelen? Hebben jullie daar allemaal je verstand verloren?”, klonk het geïrriteerd.
De Amerikaanse geheime dienst FBI voert momenteel een onderzoek naar mogelijke banden tussen Trumps campagneteam en de Russische overheid. De FBI spitst zich onder meer toe op Russische documenten met informatie over het persoonlijke leven en de financiën van Trump. In dat geheime dossier zouden enkele pikante verhalen over de president staan. Zo zou Trump de presidentiële suite van een hotel in Moskou hebben afgehuurd om prostituees op het bed te laten plassen waar ook de Obama’s hadden overnacht. Trump deed die verhalen eerder al af als “complete nonsens”.

bron: Belga