Léopold Storme opnieuw in de cel

door
Belga
Leestijd 2 min.

Léopold Storme, de dader van de zogenaamde Marollenmoord die eind februari voorwaardelijk werd vrijgelaten, zit opnieuw in de cel. Hij gaf zichzelf donderdag aan bij de politie en gaf toe dat hij een van zijn voorwaarden niet heeft nageleefd, namelijk het niet drinken van alcohol. Dat meldt het Brusselse parket, dat vraagt hem van zijn vrijheid te beroven en naar de gevangenis over te brengen. Storme werd in 2010 door het Brusselse hof van assisen veroordeeld tot 26 jaar gevangenisstraf voor doodslag op zijn ouders en de moord op zijn zus, op 16 juni 2007 in de Brusselse Marollenwijk. Eind februari besliste de Brusselse strafuitvoeringsrechtbank dat de intussen 29-jarige Storme voorwaardelijk kon vrijkomen. Afgelopen donderdag kwam hij melden dat hij de voorwaarde om geen alcohol te drinken geschonden had. "Hij bevond zich in een zorgwekkende emotionele staat", aldus het Brusselse parket.

Binnenkort zal de Brusselse strafuitvoeringsrechtbank een zitting houden om uitspraak te doen over de wenselijkheid van de herroeping van zijn voorwaardelijke invrijheidstelling. Storme werd op 28 februari voorwaardelijk vrijgelaten uit de gevangenis van Nijvel, om in te trekken bij zijn grootmoeder in Brussel. Zijn voornaamste voorwaarden waren de verplichting geen inbreuken te plegen, een vast adres te hebben, in te gaan op de oproepingen van de justitieassistenten, zijn studies voort te zetten en zijn psychotherapie verder te volgen. Het was daarom dat het openbaar ministerie besliste niet in cassatie te gaan tegen de invrijheidstelling.

De drievoudige moord werd ontdekt op 16 juni 2007, toen klanten de stoffenwinkel van François-Xavier en Caroline Storme in de Brusselse Marollen binnenstapten en daar de lijken van de twee veertigers en van hun 21-jarige dochter Carlouchka aantroffen. Zij waren met een honderdtal messteken afgemaakt.

Al een paar dagen na de ontdekking werd de zoon van het gezin, Léopold, aangehouden omdat hij over zijn doen en laten op het moment van de feiten gelogen had. Zo had hij beweerd dat hij niet in Brussel was geweest, terwijl onder meer het telefonie-onderzoek het tegendeel aantoonde. De jongeman legde een reeks tegenstrijdige verklaringen af over de feiten maar bleef steeds volhouden dat hij zijn ouders en zus niet gedood heeft.

bron: Belga