Kwal. WK volley (v) - Gert Vande Broek: "Speelden onze beste match van het toernooi"

door
Belga
Leestijd 2 min.

"We speelden onze beste match van het toernooi en zelfs onze beste sinds het afscheid van Frauke Dirickx (in juli 2016)", verklaarde coach Gert Vande Broek zondag nadat de Yellow Tigers met een 3-0 nederlaag tegen Italië naast een WK-ticket grepen. "Maar dit Italië is zelfs sterker dan het Italië van het olympisch kwalificatietoernooi. Wij moeten zelf trachten in de World Grand Prix sterker te worden. We mogen na deze knappe prestatie niet zelfgenoegzaam blijven, want in de barragematchen volgen nog zware matchen, met vooral Bulgarije als de ploeg die ons op de hielen zit. Wij moeten die zevende plaats in Europa trachten te behouden en daar moeten we de komende maanden aan werken."

"Tja, we hebben ons goed verdedigd. Jammer van de uitslag", reageerde Freya Aelbrecht. "Ik ben leeg, kapot en moegestreden. Ik denk dat we toch weer een mooi uithangbord waren voor onze sport. Het ging hem in deze match om details. We moesten risico's nemen en dus werden er al eens foutjes gemaakt. Ik vind trouwens 3-0 een te zwaar verdict voor de manier waarop we speelden. Wij probeerden ook Egonu te stoppen, maar in de aanval stonden er dan plots vier platen voor ons, waar we moeilijk door geraakten. Het zal dan in augustus moeten gebeuren, zeker?"

Ook de Italiaanse coach Davide Mazzanti had een "close game" gezien. "Niet alleen de tweede en de derde set waren moeilijk, omdat we daarin op achterstand kwamen, ook in de eerste set hadden we het lastig. Gelukkig konden we uitstekend onze blok-verdediging uitspelen."

.

bron: Belga