Incidenten Londen - "Meerdere doden" bij verschillende zware incidenten

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bij de verschillende incidenten in Londen van zaterdagavond zijn volgens de politie meerdere mensen om het leven gekomen. Dat melden verschillende media. Premier Theresa May heeft een crisisvergadering bijeengeroepen. BBC sprak eerder over "meer dan één dode", maar er zou dus al sprake zijn over "meerdere" slachtoffers.

De politie werd het eerst om iets na 22 uur (middernacht Belgische tijd) opgeroepen omdat een wagen inreed op voetgangers op de London Bridge. Daarna reageerde de politie op een incident in Borough Market, waar volgens de Metropolitan Police schoten werden afgevuurd, en op een incident in Vauxhall. Volgens BBC zouden drie mannen die in de witte bestelwagen zaten richting Borough Market zijn gelopen. Getuigen spraken over verschillende schoten en slachtoffers met steekwonden, maar er heerst nog veel onduidelijkheid over wat er precies aan de hand is.

De Metropolitan Police heeft de Londenaars opgeroepen om rustig te blijven, maar wel alert en voorzichtig.

De Amerikaanse president Donald Trump werd op de hoogte gebracht van de incidenten. Op Twitter reageerde hij met "Wat de VS ook kunnen doen om te helpen in Londen en het Verenigd Koninkrijk, we zullen er zijn. WE ZIJN MET JULLIE. GOD BLESS!"

Op Facebook werd de "safety check" geactiveerd.

bron: Belga