7.000 fans kijken naar open training op Family Day

7.000 fans kijken naar open training op Family Day

Ongeveer 7.000 fans zijn zaterdag opgedaagd aan het Brusselse Koning Boudewijnstadion voor de Family Day van de Rode Duivels. Zij mochten er naar een open training van de selectie van bondscoach Roberto Martinez kijken, zaterdagnamiddag staan er nog signeersessies op het programma. Onder luid gejoel van de aanwezige fans betraden de Rode Duivels het oefenveld. Even later kwam ook een deel van de Red Flames opdagen en de nationale ploegen van het G-voetbal. De Belgische nationale vrouwenploeg neemt komende maand in Nederland voor het eerst deel aan een Europees kampioenschap. Na enkele woorden van Martinez en aanvoerder Eden Hazard ging de open training van iets minder dan anderhalf uur van start.

De bondscoach telde 25 spelers op het oefenveld. In vergelijking met de eerste training van vrijdag in het nationaal oefencentrum in Tubeke was Divock Origi deze keer wel van de partij. De 22-jarige spits haakte echter na de opwarming af bij de groep en werkte nadien een individueel programma af. Origi herstelt van een verrekking in de kuit, een blessure die hij opliep in de laatste competitiewedstrijd met Liverpool en waardoor hij in de laatste oefenwedstrijd van The Reds niet in actie kon komen. De kwetsuur lijkt niet al te ernstig, maar momenteel is het nog onduidelijk of de spits van Liverpool de oefeninterland van maandag tegen Tsjechië haalt.

Laurent Ciman en Axel Witsel zijn er nog niet bij omdat ze clubverplichtingen hebben en pas daarna bij de groep aansluiten. Zij komen maandag sowieso niet in actie.

bron: Belga