EK basket 2017 (v) - Belgian Cats verliezen eerste oefenpartij tegen olympisch vicekampioen Spanje

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Belgische basketvrouwen hebben vrijdagavond met 59-69 (rust: 28-38) verloren tegen Spanje in Wevelgem. Zaterdag spelen ze nog een tweede keer tegen de olympische vicekampioen. De Belgian Cats zijn in volle voorbereiding op het Europese kampioenschap in het Tsjechische Praag (16-25 juni). Bondscoach Philip Mestdagh begon aan de wedstrijd met Kim Mestdagh, Emma Meesseman, Ann Wauters, Julie Van Loo en Jana Raman. Ann Wauters zorgde voor de meeste punten bij de Belgian Cats met twintig stuks. Daarnaast was ze ook goed voor één rebounds en drie steals. Emma Meesseman, het andere speerpunt van de Belgische selectie, liet zestien punten, negen rebounds, vijf assists en drie steals noteren.

De Belgische vrouwen speelden een goede wedstrijd en bleven lang in het spoor van de sterke Spaanse ploeg. Bij een 53-55 tussenstand in het vierde en laatste quarter vond Spanje het echter tijd om een tussenversnelling te plaatsen en wonnen ze de wedstrijd uiteindelijk nog met tien punten verschil.

Zaterdag staan beide ploegen om 20u00 opnieuw tegenover elkaar voor een nieuwe oefenwedstrijd in Wevelgem. Spanje veroverde op de voorbije Olympische Spelen in Rio de zilveren medaille na een finale tegen de ongenaakbare Verenigde Staten. Het werd Europees kampioen in 2013 en eindigde als derde in 2015.

Vanaf 16 juni begint het EK in Tsjechië, waar België in groep D ingedeeld is met Montenegro (16 juni), Rusland (17 juni) en Letland (19 juni). De eerste van de poule plaatst zich voor de kwartfinales, terwijl de nummers twee en drie barrages afwerken. De vierde moet naar huis.

België - Spanje 59-69 (28-38)

Kwarts: 15-23, 13-15, 20-15, 11-16

België: Kim Mestdagh 12, Emma Meesseman 16, Ann Wauters 20, Julie Van Loo, Jana Raman 4, Kyara Linskens 2, Sofie Hendrickx, Marjorie Carpréaux 1, Noémie Mayombo, Hanne Mestdagh, Antonia Delaere 4

.

bron: Belga