Brand in psychiatrische afdeling van Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bij een brand in de psychiatrische afdeling van het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen is vrijdagochtend rond 01.30 uur brand uitgebroken. De volledige ziekenhuisvleugel werden geëvacueerd. Niemand raakte gewond, melden de Antwerpse politie en brandweer. Het intern rampenplan van het ziekenhuis werd onmiddellijk geactiveerd. Bij aankomst van de hulpdiensten waren de meeste gehospitaliseerden al succesvol geëvacueerd, aldus de Antwerpse politie. Gezien de aard van het incident werd meteen het Medisch Interventie Plan (MIP) afgekondigd en overgegaan naar een operationele coördinatiefase.

De 135 patiënten werden tijdelijk geëvacueerd naar de cafetaria van het ziekenhuis, waar ze opgevangen werden door het personeel. Niemand raakte gewond. De schade aan de derde verdieping is aanzienlijk. Ook alle onderliggende verdiepingen liepen water- en rookschade op. Een 50-tal patiënten zal daarom wellicht in de loop van de ochtend in een ander ziekenhuis binnen de ziekenhuisgroep worden opgevangen.

De brandweer kreeg de brand onder controle omstreeks 02.15 uur. De oorzaak is voorlopig onduidelijk. Het gerechtelijk labo komt ter plaatse en zal de bevindingen overmaken aan de politie.

Bezorgde familieleden en vrienden kunnen met specifieke vragen over de opvang terecht bij de ZNA volwassenenpsychiatrie (Campus Stuivenberg) op het infonummer 03 217 77 50.

bron: Belga