Aanslag Manchester - Meer dan 10.000 "onscrupuleuzen" wilden naar benefietconcert

door
Belga
Leestijd 1 min.

Meer dan 10.000 mensen zijn er niet voor teruggedeinsd te pogen een gratis ticket te bemachtigen voor het benefietconcert van zondag in Manchester ten voordele van de slachtoffers van de bloedige aanslag na een concert van de Amerikaanse zangeres Ariana Grande, zo hebben de Britse openbare omroep BBC en het commerciële SkyNews gemeld. Ticketverkoopbedrijf Ticketmaster noemt die gegadigden "onscrupuleus". De organisatoren van het benefietconcert hadden gratis tickets opzij gezet voor de 14.200 mensen die het optreden van Grande hadden bijgewoond. Maar meer dan 25.000 mensen dongen naar zo een kaartje. Er waren dus "jammer genoeg meer dan 10.000 onscrupuleuze aanvragen", zegt Ticketmaster dat ook gewaagt van "opportunisten".

De zowat 35.000 andere entreekaarten, die 40 pond kosten, waren op minder dan twintig minuten de deur uit.

Op de veilingsite eBay doken er al op met prijzen tot 200 pond. Fans op sociale media noemden die verkopers "absolute verziekten".

In totaal waren er ongeveer 140.000 gegadigden voor een ticket.

Andere namen op de affiche zijn Justin Bieber, Black Eyed Peas, Coldplay, Miley Cyrus, Niall Horan, Little Mix, Katy Perry, Take That, Usher, Pharrell Williams en Robbie Williams.

bron: Belga