Weerbericht - Zomers en zonnig

door
Belga
Leestijd 1 min.

Donderdagvoormiddag is het meestal zonnig. In de namiddag vormen zich in het binnenland witte stapelwolken, maar het blijft droog. De maxima liggen in de buurt van 20 of 21 graden in de Hoge Venen en aan zee en schommelen tussen 23 en 26 graden elders in het land. Dat meldt het KMI. In de loop van donderdagavond verdwijnt de bewolking geleidelijk en 's nachts is het helder of weinig bewolkt. Het blijft vrij zacht met minima van 12 tot 17 graden.

Vrijdag is het eerst overwegend zonnig. In de loop van de namiddag en 's avonds wordt de atmosfeer onstabiel en ontstaan er onweersbuien. Die ontwikkelen zich plaatselijk of drijven vanuit Frankrijk het land binnen. Maxima rond 22 graden aan zee en in de Hoge Venen, 25 tot 28 graden in het binnenland.

Zaterdag verwachten we perioden van regen of buien met over het zuidoosten nog kans op onweer. Geleidelijk wordt het over het westen en later mogelijk ook in het centrum droog met opklaringen. De maxima liggen tussen 18 graden in het westen en 23 graden over het zuidoosten.

Zondag is er over het zuidoosten eerst kans op wat regen, elders is het droog met vrij veel wolkensluiers. In de loop van de namiddag en 's avonds wordt het overal wisselvalliger met enkele lokale buien maar soms ook opklaringen. De maxima schommelen tussen 16 en 21 graden.

Maandag en dinsdag worden wisselvallige dagen met een aantal buien en tussendoor opklaringen. De maxima liggen in de meeste streken rond 20 graden.

bron: Belga