Van Uytvanck: “Radwanska gaf niks cadeau”

Van Uytvanck: "Radwanska gaf niks cadeau"

Alison Van Uytvanck (WTA 113) verliet Roland Garros donderdag met opgeheven hoofd na een nederlaag in de tweede ronde tegen Agnieszka Radwanska. De 23-jarige Grimbergse begon goed op Court Suzanne Lenglen in Parijs en won de eerste set met 7-6, maar de Poolse nummer tien van de wereld liet vervolgens haar ervaring en klasse zien en versloeg Van Uytvanck uiteindelijk in drie sets: 6-7, 6-2 en 6-3. Van Uytvanck was niet onder de indruk van Radwanska en begon ijzersterk aan de partij. “Ik ben heel goed begonnen en na de eerste set geloofde ik in de overwinning. Daarna begon Radwanska sterker te spelen en gaf ze niks meer cadeau. Ze staat niet voor niks in de top tien van de wereld”, reageert Van Uytvanck.

Toch steekt van Uytvanck ook de hand in eigen boezem. “Na de eerste set serveerde ik minder goed en lukten mijn dropshots niet meer. Het is heel jammer, maar ik heb toch positieve dingen laten zien. Het is al bij al een mooi toernooi geweest.”

Van Uytvanck kwalificeerde zich via de voorrondes voor Roland Garros en won vier matchen voor ze op een sterkere Radwanska stuitte. Met 46 gelukte slagen liet ze ook deze wedstrijd zien wat ze in haar mars heeft en dat geeft haar vertrouwen voor de toekomst. “Over het algemeen ben ik blij. Het voelt goed om enkele matchen na mekaar te winnen. De voorbije maanden sukkelde ik met blessures, maar toch sta ik nog steeds dicht bij de top 100. Ik ben gemotiveerd en kijk uit naar de toekomst. Ik hoop op dit elan te kunnen doorgaan en een goed resultaat neer te zetten op Wimbledon.”

bron: Belga