Champions League (v) - Titelverdediger Olympique Lyon klopt PSG na strafschoppen en pakt eindzege

door
Belga
Leestijd 1 min.

Olympique Lyon heeft zich donderdag in het Welshe Cardiff tot eindwinnaar van de Champions League voetbal voor vrouwen gekroond. Titelverdediger L'OL was in een volledig Franse finale in het Cardiff City Stadium pas na verlengingen en strafschoppen te sterk voor Paris Saint-Germain. In de reguliere speeltijd en de verlengingen werd er niet gescoord, in de strafschoppenepiloog toonde Lyon zich net iets beter (7-6). Ruim 22.000 toeschouwers zagen geen doelpunten in 120 minuten voetbal. Strafschoppen moesten voor de beslissing zorgen en die viel toen beide doelvrouwen een elfmeter moesten nemen. PSG-goalie Katarzyna Kiedrzynek trapte naast, Sarah Bouhaddi bezorgde Lyon de eindwinst.

Lyon pakte zo de treble, eerder dit seizoen werd het ook al landskampioen én Frans bekerwinnaar. Het is voor Lyon de vierde eindzege op het kampioenenbal. In de kwartfinales van deze editie had Lyon nog het Duitse Wolfsburg van Red Flame Tessa Wullaert uitgeschakeld.

Lyon en PSG hadden op 19 mei al een bijzonder spannend onderling duel afgewerkt, ook toen haalde Lyon het - in de finale van de Franse beker - na strafschoppen met 7-6.

Zaterdag maken Real Madrid en Juventus in hetzelfde Cardiff City Stadium uit wie de Beker met de Grote Oren bij de mannen mee naar huis mag nemen.

bron: Belga