Set van ‘Pirates of the Caribbean’ krijgt twee miljoen dollar aan snacks

YouTube / Disney Movie Trailers

Hollywoods grootste studio’s spenderen veel geld aan special effects, maar ook aan lekker eten. Zo wordt voor één film van ‘Pirates of the Caribbean’ enorm veel geld uitgegeven aan ambachtelijke diensten en voedsel voor de set.

Gedurende de productie van de Disney-film wordt een bedrag van maar liefst 2 miljoen dollar, of zo’n 1,8 miljoen euro, besteed aan snacks. Dat vertelt Jack Davenport, die Commodore James Norrington speelde in de drie eerste films, aan The Hollywood Reporter. Een chef liet hem weten dat het voedselbudget “onbeperkt” was.

Eigen lunch

Zo vertelde een producer op het einde van een shoot dat het cateringbedrijf zo’n 170.000 maaltijden had voorbereid. Wanneer je naar het totale budget kijkt van de productie van één ‘Pirates of the Caribbean’-film, kan dat oplopen tot 300 miloen dollar, of zo’n 268 miljoen euro. Dat was bijvoorbeeld het geval voor de sequel van 2007.

In het vroege begin van Hollywood was twee miljoen dollar een enorm bedrag. Acteurs en medewerkers brachten hun eigen lunch mee naar de set. Nu kunnen studio’s daar maar liefst twee miljoen dollar aan spenderen.