Brandweer moet tante en haar nichtje uit schommels bevrijden

Tante en nichtje komen vast te zitten in schommels
Foto Pexels

In het Britse Plymouth hebben brandweermannen een tante en haar 11-jarige nichtje gered. De twee zaten maar liefst een uur lang vast in schommels en geraakten er zelf niet meer uit.

De schommels in het St Levan Park in Plymouth zijn bedoeld voor kleine kindjes. Maar de 11-jarige Layla negeerde dit en kroop er toch eens in. Toen ze er niet meer uit kon, deed haar tante het voor in het speeltuig naast haar. Maar ook zij kwam vast te zitten.

Tips geven

“Ik zag dat ze vastzat en kroop zelf in een schommel om haar tips te geven om eruit te geraken. Toen kwam ik zelf vast te zitten”, vertelt de tante aan de Britse krant Daily Mail. “Het was echt het meest gênante moment uit m’n hele leven, ik voelde me een complete idioot.”

Uiteindelijk belde iemand het noodnummer. “Ik was echt opgelucht toen de brandweermannen arriveerden. Ze waren heel vriendelijk en behulpzaam”, getuigt de tante.

Motivatie tot vermageren

“Vroeger kon ik zonder problemen in en uit zo’n schommel, maar ik ben het afgelopen jaar wat verdikt”, zegt de vrouw. “Door het incident ben ik gemotiveerd om wat gewicht te verliezen. Ik ben onmiddellijk beginnen sporten.”