Reuzenkonijn maakt kans om grootste ter wereld te worden

Reuzenkonijn Dexter
Foto Wikipedia

In het Verenigd Koninkrijk is weer een reuzenkonijn gespot. Het diertje stamt af van Darius, die wereldwijd de grootste in zijn soort is.

Van kweken als konijnen gesproken. In het Britse Basildon is er een exemplaar van tien maanden oud dat al drie keer zoveel weegt als de meeste soortgenoten van dezelfde leeftijd. De pluizenbol kreeg Dexter als naam.

Het nu al gigantische konijn is nog steeds aan het groeien en zal nog twee jaar uitzetten vooraleer hij op zijn grootst is. Dexter is nu al 0,91 meter lang, dus maakt het knaagdier zeker kans om groter te worden dan zijn vader (1,32 meter).

“Zo groot als een puppy”

“Toen we Dexter voor het eerst kregen, was hij tien weken oud. Hij was toen al zo groot als een puppy, maar hij is nu al veel groter”, zegt eigenaar Brad aan Metro.UK. “We konden uit verschillende konijnen kiezen, maar Dexter sprong er voor ons echt uit.”

2.000 wortelen

De broer van Dexter, Simon, had ook de kans om het grootste konijn te worden, maar hij stierf niet zo lang geleden op een vlucht. Dus nu moet Dexter het familierecord in ere houden. Het voedsel van het diertje kost het baasje maandelijks ongeveer 100 pond (zo’n 116 euro). De man schat dat het konijn ongeveer 2.000 wortelen per jaar eet.

Dit is Dexter’s dagelijkse dieet:

Vijf wortelen

Twee appels

Een half pak kool, sla, selder, komkommer en broccoli

Hooi

Houtblokken (als hij er kan vinden)