VIDEO. Olifanten vluchten voor zwerm bijen

In een video die is gemaakt is in het Zuid-Afrikaanse Krugerpark, is te zien hoe olifanten op de vlucht slaan voor een zwerm bijen. Ze zijn één van de grootsten in het dierenrijk, maar van bijen zijn ze blijkbaar toch bang.

Op het filmpje is te zien dat vooral de jongste mastodonten schrik hebben van de bloemenbestuivers en bescherming zoeken bij de oudere. Ongeveer 50 van de majestueuze dieren stopten met wat ze aan het doen waren en sloegen op de vlucht.

Gevaar voor de slurf

“Eerst wisten we niet om welke rede de dieren zo opgeschrikt werden, we dachten dat er misschien leeuwen in de buurt waren”, zei Catherine van Eyk, die de video opnam. “Door onze verrekijkers zagen we een zwerm bijen opduiken. Het was fantastisch om zien hoe de grootste zoogdieren in de wereld zo bang konden zijn van een klein insect.”

“We kwamen te weten dat bijen in hun slurf en oren vliegen, wat voor heel wat irritatie kan zorgen. Als hun slurf aangetast wordt, kunnen ze sterven van de honger, aangezien ze er eten mee verzamelen”, klinkt het.