Alien yoga, de vreemdste fitnesstrend ooit?

alien yoga
Instagram / aubrymarie

Op Instagram is er een opmerkelijke fitnesstrend opgedoken. Het gaat om alien yoga, een workout waarbij je je buik in allerlei richtingen moet keren. 

Er zijn al heel wat rare fitnesstrends de Instagram-revue gepasseerd, maar alien yoga is ongetwijfeld de vreemdste. De trend is beter gekend onder de naam ‘Nauli’. Het is een beweging waarbij je volledig uitademt voordat je je buik isoleert en die onder je ribbenkas duwt. Daarna volgt een contractie waarbij je de buikspieren loslaat om een rollende beweging te maken.

In topconditie

Nauli ziet er gevaarlijk uit en klinkt erg moeilijk, maar het is eigenlijk heel gezond. Zo leidt de workout niet alleen tot een betere spijsvertering, maar ook tot emotionele stabiliteit en een hormonale balans. Bovendien houdt het je organen in topconditie.

Omdat alien yoga zoveel van onze spieren vraagt, is het aanbevolen de oefening van een ervaren yogaleraar te leren. Zo vermijd je minder leuke bijwerkingen als blessures. De trend is bovendien niet aangeraden voor zwangere vrouwen, mensen met zweren of hartproblemen en personen die last hebben van een hernia.