Daarom mag je champagne niet bewaren in de koelkast

Champagne
Foto Max Pixel

De kans is groot dat bij veel mensen thuis de champagne koud ligt in de koelkast, zodat ze tijdens de komende zwoele avonden kunnen genieten van een glaasje bubbels. Maar dat is geen goed idee, waarschuwt een Franse expert.

Als je flessen bewaart in de koelkast, kan de smaak na een tijdje veranderen. Dat stelt Marie-Christine Osselin, kwaliteitsmanager bij het Franse champagnehuis Moët & Chandon. Hetzelfde geldt bovendien voor alle andere dranken met sprankelende bubbels, zoals prosecco en cava.

IJsemmer



Hoe je de schuimwijn dan wel moet bewaren? Osselin raadt aan om de bubbels op te bergen op een droge, donkere en koele plaats. Als je toch wil relaxen met een glaasje, gebruik je best een ijsemmer. Die kan je voor een derde vullen met water, en de rest vul je met ijsblokjes. Na een dik kwartier kan je klinken. “Schenk je glas net niet halfvol en hou het vast aan de steel, anders warmt je drankje te snel op”, besluit Osselin.