Een creatief CV? Zo scoor je ermee!

Voor één vacature zijn er vaak wel honderd reacties. Een saai standaard-CV is dus niet de beste manier om op te vallen. Maar ook wie kiest voor een creatief CV moet opletten voor een aantal valkuilen. Deze tips helpen je op weg.
door
marketing
Leestijd 1 min.

1. Zorg dat de vorm in functie van de inhoud staat

Je mag misschien door het leven gaan onder de leuze ‘hoe creatiever, hoe liever', maar van je CV is het toch vooral de bedoeling dat het functioneel blijft. Zorg er dus voor dat niet enkel de vorm, maar vooral de inhoud blijft hangen.

2. Vermijd een te grote nadruk op je privéleven

Het is misschien behoorlijk indrukwekkend dat je op vijfjarige leeftijd het plaatselijk kampioenschap rollerskaten gewonnen hebt en dat je sjaals breit voor je grootmoeder, maar daar heeft je werkgever niets aan. Beperk je dus tot de hobby's die relevant zijn voor de functie waarvoor je solliciteert. Wil je bijvoorbeeld als Marketing Manager aan de slag bij Nike, kan het relevant zijn om te vermelden dat je marathons loopt en voeling hebt met het publiek.

3. Wees duidelijk en filter de informatie

Probeer je te beperken tot de informatie die relevant is voor de job waarvoor je solliciteert. Leg de nadruk op recente ervaringen die je presenteert in hapklare brokken. Maak daarbij gebruik van alinea's en opsommingen en vermijd volzinnen. Die maken je CV meteen erg ‘beladen' en dat is natuurlijk niet de bedoeling.