Drake verbreekt record Billboard Music Awards

AFP / M. Ralston

Rapper Drake heeft Adele’s record verbroken van meeste aantal gewonnen prijzen op de Billboard Music Awards. De show vond plaats in het Amerikaanse Las Vegas.

De Canadees heeft dertien prijzen in de wacht gesleept, daarmee heeft hij er eentje meer dan Adele. De Britse popzangeres zette het vorige record neer tijdens de prijsuitreiking in 2012. Adele kreeg onder andere een prijs voor beste artiest, beste vrouwelijke artiest en beste pop artiest.

22 nominaties

Drake mocht onder meer de award voor beste mannelijke artiest, beste rapper en beste Billboard 200 artiest (lijst van 200 bestverkochte muziekalbums) mee naar huis nemen. Hij werd maar liefst 22 keer genomineerd en bracht het nummer ‘Gyalchester’ vanaf een podium in het midden van de beroemde fontein van het Bellagiohotel.

Ook de zwangere Beyoncé, die om deze reden niet aanwezig kon zijn, won heel wat prijzen. Zo kreeg ze de award voor beste R&B artiest, beste tourende muzikant en beste vrouwelijke artiest. Twenty One Pilots mocht de prijs voor de beste band van het jaar mee naar huis nemen. Ook Céline Dion ging het podium op om het wereldberoemde liedje ‘My Heart Will Go On’ uit ‘Titanic’ te zingen. Precies twintig jaar geleden kwam de film uit. Ze was zichtbaar ontroerd toen ze een staande ovatie kreeg.