Deze tatoeages kunnen zingen, praten en blaffen

Doorgaans kan je alleen kijken naar tatoeages, maar naar de creaties van Nate Siggard kan je ook luisteren. Hij heeft een manier gevonden om geluidsfragmenten te vereeuwigen op je lichaam.

De Amerikaanse artiest Nate Siggard is er als eerste in geslaagd om een tatoeage met geluid te ontwerpen. Zijn vriendin had een originele tattoo van haar hond gevraagd, waarna hij het idee kreeg om een tekening met geluidsgolven te maken. Vervolgens ontwierp hij de app Skin Motion, waarmee je de geluidsgolven kan afpelen. Zo kan zijn vriendin altijd en overal haar hond horen blaffen.

Hoe het werkt? Via de website stuur je een geluid door, zoals een liedje of je teerbeminde die zegt dat ie je graag ziet. Vervolgens wordt dat geluid omgezet tot geluidsgolven, die getatoeëerd kunnen worden.

Momenteel kunnen de fragmenten maximum één minuut lang zijn, maar daar komt volgens Siggard nog verandering in. De man is nog druk bezig met de techniek van zijn uitvinding te perfectioneren, maar vanaf juni 2017 kan je bij de Amerikaan terecht om een geluid te vereeuwigen met inkt.